Digitaal paspoort in de maak!

De Universiteit van Maastricht is in opdracht van de Stichting Financieel Paspoort bezig met het onderzoeken van de interesse bij particulieren en ondernemers van de app ‘Digitaal Paspoort’.

Met deze app krijgen particulieren en ondernemers gratis een persoonlijk, compleet en up-to-date overzicht van hun financiële situatie op de telefoon, tablet of computer. De app verzamelt de financiële gegevens automatisch uit diverse digitale bronnen zoals de Belastingdienst, MijnOverheid en banken. De stichting Financieel Paspoort is een onafhankelijke en niet-commerciële organisatie die in geen geval toegang krijgt tot uw gegevens.

De app zou in mijn ogen een enorme vooruitgang betekenen voor zowel consument, ondernemers, financieel adviseurs alsook banken en verzekeraars. Op die manier is het namelijk vele malen gemakkelijker om alle persoonlijke gegevens van mensen inzichtelijk te krijgen en dat scheelt tijd, geld en stress. Het zou verder beter zijn, als ook gegevens van levens- en schadeverzekeraars (denk aan: overlijdensrisico-, spaar-, arbeidsongeschiktheids- en woonlastenverzekeringen) en pensioenfondsen worden opgenomen.

Doordat namelijk uw complete financiële situatie in beeld wordt gebracht, hoeft u als consument veel minder documenten te verzamelen cq te uploaden. Hierdoor kunnen verschillende processen binnen de financiële dienstverlening worden versnelt en dat betekent ook dat de adviseur minder tijd kwijt is en dus zijn adviestarief aan kan passen.

Dit kan vooral van belang zijn bij het aankopen van een woning of het afsluiten van een hypotheek en/of lening.

Door het klikken op de onderstaande link en het invullen van de enquête, draagt u bij aan de ontwikkeling van de app en dus ook aan uw eigen financiële toekomst. Met uw gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt. In deze enquête wordt alleen uw interesse in deze app gemeten en wordt niet gevraagd naar uw financiële situatie.

Hyperlink naar de enquete van de Universiteit van Maastricht

Ik hoop dat u hiervoor kort de tijd zou willen nemen.

Alvast bedankt voor uw tijd en op naar een financieel gezonde toekomst!

Erwin

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s